Ga naar inhoud

Over ons

Terra Energy in een notedop

Terra Energy is een studiebureau gespecialiseerd in geothermische toepassingen.

Ontstaan

Terra Energy kent zijn oorsprong bij het VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek). Vanuit de projectgroep ‘ondergrondse energieopslag BEO en KWO’ is Terra Energy eind 2008 ontstaan. Het team van Terra energy steunt op 15 jaar nationale en internationale ervaring aangaande energiewinning en –opslag in de bodem via verschillende technologieën. Dankzij deze uitgebreide kennis is ons team verantwoordelijk voor de introductie van KWO en BEO in de Belgische markt. (KWO gasthuisberg, KWO CERA Leuven, KWO Cipal, KWO Etap, BEO Eandis, BEO Infrax Torhout, BEO Sint-Vincentius).

Nu

Sinds de oprichting van Terra Energy zet het team van oprichters de verdere commercialisatie van KWO en BEO in de markt verder. De opgebouwde expertise kan aangewend worden in allerlei verwarmings- en koeltoepassingen in industrie, kantoren, zorgsector, overheidsgebouwen, tuinbouw,...
De activiteiten zijn onder te brengen in voorstudies, projectontwerp incl. uitvoeringsbegeleiding, nazorg & optimalisatie, toegepast energieonderzoek en energiebeleid & - strategie.
Of u nu als gebouwbeheerder, projectontwikkelaar, aannemer, architect, studiebureau of overheid optreedt, het verlenen van advies voor uw project kan en wordt meestal ook tailor-made uitgewerkt. We benaderen uw project op een integrale manier, waarbij naast de uitwerking van het geothermische warmtepompsysteem ook en vooral de integratie in de rest van het project erg veel aandacht krijgt. Dat is de enige juiste manier om tot een optimale energiezuinige én duurzame HVAC-installatie te komen, dewelke ook zonder subsidies rendabel en dus haalbaar zijn.
Naast de expertise rond groen verwarmen en koelen via de bodem, heeft Terra Energy over de jaren heen ook veel ervaring opgedaan met betrekking tot energiesimulatie, ontwerp van HVAC systemen en andere groene energiesystemen. In het brede pallet aan diensten die wij u kunnen aanbieden vindt u deze onderwerpen ook terug.

logo Terra Energy