Ga naar inhoud
Terug naar overzicht

Ons Dak Maaseik

Toegevoegd op 07 november 2014
Ons Dak Maaseik

De werken aan het nieuwbouw kantoor van Ons Dak zijn afgerond. Dit duurzame kantoor bevindt zich vlak naast het oudekantoorgebouw van de huisvestingsmaatschappij!
De nieuwbouw kent een erg aangenaam binnenklimaat, zowel in de zomer als in de winter, dankzij de warmtepomp met BEO-veld.
Terra Energy stond in voor de vergunningsbegeleiding en het ontwerp van het BEO-veld met warmtepomp, in samenwerking met studiebureau Heedfeld uit Riemst.

Ons Dak kreeg als allereerste sociale huisvestingsmaatschappij het ISO-certificaat en een interne audit volgde. Dat zorgde voor wijzigingen binnen de structuur van Ons Dak, waarbij het oude kantoor een doorn in het oog vormde. Een verbouwing bleek onmogelijk en er boden zich kansen aan voor een volledige nieuwbouw neer te poten vlak naast het bestaande kantoor. Het is een open gebouw geworden dat klantvriendelijkheid en een comfortabel gevoel naar voren draagt voor alle bezoekers en gebruikers. Daarnaast is het ook een toonbeeld op vlak van duurzaamheid. Naast de grondgekoppelde warmtepomp met BEO-veld dragen ook het groendak en de zonnepanelen hier aan bij.